Thursday, 20 March 2014

Resepi Aiskrim MEALSHAKES dan Orea yang lazat

Sempena hari jumaat, merangkap hari terakhir persekolahan ni, saya share resipi aiskrim yg super duper senang, berkhasiat dan rendah lemak. Resipi ni saya tambah MEALSHAKES untuk menambah khasiat dalam aiskrim ni yg super duper sedap ni.



Resipi:

2 cawan susu HL biasa
2 cawan coffee mate
2 sudu MEALSHAKES
oreo dihancurkan2
oreo yg dipatahkan-saya guna chipsmore pula utk yg chunky ni.

Resipi ni saya tak guna gula sbb susu HL ni dah ada manis2 sikit, MEALSHAKES pun ada manis dan manis oreo tu pun dah cukup, esen vanila pun tak perlu dah sbb dalam mealshake dah ada perisa vanila

Langkah Penyediaan:
1. Campurkan semua bahan-bahan kat atas tu. Kisar/blend kan sekejap je nak bagi sekata semua.


 2. Bila dah blend terus masuk peti ais dan bila dah separa beku, keluarkan then masukkan biskut yg chunky2 ni. Sedap sikit bila ada biskut yg chunky ni instead yg dah hancur.



3. Then biar dalam 6-8 jam sampai beku dah boleh mkn, walaaaa nyum nyum sedap sgt mcm baskin robbin rasanya, tekstur pun lembut je dan yg penting berkhasiat sebab ada MEALSHAKES di dalamnya. 


Sedap sgt tau. Cuba la ye pada yg dah beli MEALSHAKES tu. Dari kita beli aiskrim kat kedai baik buat sendiri lebih jimat dan puas makan dan yg penting berkhasiat dan rendah lemak. 


MEALSHAKES ni mmg rasa manis sikit tapi gula yg digunakan bukan gula tiruan termasuk pewarna dan perasanya bukan tiruan. Semuanya semulajadi.

MEALSHAKES juga kaya dengan vitamin dan mineral di samping rendah lemak. 

JOM PAKAT BELI MEALSHAKE, MINUMAN YG SESUAI UTK SEISI KELUARGA. Anak-anak pasti suka. MAK BUDAK pun sukaaaa..hehehe

012-2337598 (Rolin) 

Wednesday, 19 March 2014

Jaga JANTUNG anda supaya kekal SIHAT

Bagaimana mengekalkan JANTUNG SIHAT melalui MAKANAN BERKHASIAT
Setiap hari jantung berdenyut kira-kira 100,000 kali untuk mengepam dan mengalirkan 7,000 liter darah ke seluruh badan. Walaupun saiz jantung hanya sebesar penumbuk, ia mempunyai tugasan yang cukup besar dalam memastikan pengaliran darah sepanjang 96,000 km salur darah yang diperlukan oleh setiap organ dan tisu anda. Sebagai otot  yang paling kuat bekerja dalam tubuh dan juga merupakan pusat kawalan utama system peredaran darah, jantung semestinya memerlukan sejumlah tenaga yang banyak dan nutrien yang cukup untuk berfungsi dengan baik dan sempurna.  
Dirumus khas oleh Shaklee bagi membantu anda memberi nutrient yang terbaik untuk kesihatan JANTUNG.
CoQHealthTM Plus


CoQHealthTM Plus menampilkan kesemua campuran semulajadi yang terdiri daripada 28mg CoQ10 dengan tambahan vitamin E dan ekstrak the hijau yang dapat menyokong pengeluaran tenaga pada jantung. Shaklee menggunakan kaedah penapaian yis untuk memberikan bioketer sediaan CoQ10 yang berkualiti tinggi. Sistem minyak kacang soya di dalam kapsul CoQHealthTM Plus Shaklee dirumus untuk memastikan system penguraian dan penyerapan dilakukan secara optimum.
VivixTM

VivixTM Campuran Minuman Botani yang merupakan satu penemuan revolusi dalam nutrisi polifenol. VivixTM mengandungi campuran botanical unik yang terdiri daripada Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberry Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol tumbuhan.
OmegaGuard


OmegaGuard mengandungi minyak ikan semulajadi daripada ikan laut dalam. Ia menyalurkan lebih banyak EPA dan DHA daripada pilihan jenama lain. Satu hidangan OmegaGuard memberikan 1000mg asid lemak omega-3 termasuk DHA dan EPA. Ia dihasilkan dengan melalui proses penyulingan molekul tiga peringkat bagi memastikan ketulenan dan potensi asid lemak omega-3 di dalam tubuh kita.
 
Di bawah adalah tiga jenis nutrient yang diperlukan untuk melindungi jantung anda supaya kekal sihat dan bertenaga.
1. KOENZIM Q10 (CoQ10)
CoQ10 memainkan peranan penting dalam proses penghasilan tenaga dalam tubuh anda. Jantung memerlukan tenaga yang banyak untuk memastikan ia kekal bertenaga bagi mengepam darah setiap hari, kerana itulah jumlah CoQ10 yang ditemui di dalam jantung amat tinggi untuk memastikan ianya berfungsi secara maksimum. CoQ10 telah terbukti dapat menguatkan jantung, meningkatkan peredaran darah dan mengekalkan paras darah yang sihat. Tambahan pula kuasa antioksida CoQ10 juga dapat memberi perlindungan terhadap pengoksidaan kolestrol LDL dan ini membantu dalam menyokong saluran darah supaya kekal sihat. Tubuh kita mampu mengeluarkan CoQ10 secara semulajadi, namun pengeluarannya semakin berkurangan apabila usia meningkat. Jadi, pengambilan suplemen CoQ10 yang mencukupi dapat membantu mengekalkan tahap tenaga sel yang penting di dalam tubuh.
2. Tumbuhan POLIFENOL
Polifenol merupakan sebatian tumbuhan yang mempunyai khasiat antioksida tertinggi terhadap kesan penuaan sel. Kajian menyarankan pengambilan diet dalam tumbuhan polifenol kerana ia berupaya memberi perlindungan terhadap penyakit akibat daripada kesan penuaan seperti penyakit jantung, diabetes dan penyakit-penyakit saraf (neurodegenerative). Salah satu polifenol yang kuat adalah Resveratrol, dimana ia terbukti dapat melambatkan proses penuaan di peringkat sel. Tumbuhan polifenol kuat yang lain seperti asid fenolik, ellagitanins, anthocyanins dan proantocyanins juga didapati dapat memberi kesan positif terhadap lanjut usia pada tahap selular. Polifenol-polifenol ini banyak terdapat di dalam polygonum cuspidatum, anggur Muscadine Elderberry Eropah dan lobak ungu.
3. Asid lemak Omega-3
Omega-3 mengandungi beberapa fungsi penting untuk kesihatan jantung. Dua asid lemak Omega-3 yang paling baik untuk jantung adalah  Docosahexaenoic Acid (DHA) dan Eicosapentaenoic Acid (EPA). Kedua-dua asid lemak ini dapat mengurangkan lemak dalam darah, meningkatkan kolestrol baik (HDL), mengurangkan plak-plak yang melekat pada dinding arteri dan mengurangkan keradangan. Ia juga dapat membantu dalam pengawalan kadar degupan jantung, mengekalkan tahap tekanan darah dan meningkatkan pengaliran darah yang baik. Oleh kerana tubuh kita tidak mampu menghasilkan Omega-3 secara semulajadi, maka kita perlu mengambilnya daripada makanan tambahan atau suplemen.
Untuk maklumat lanjut, konsultansi percuma dan pembelian produk, jangan malu untuk hubungi Mama Olin ya =) Gerenti tak sombong =p
HP : 012-2337598 (ROLIN)

Monday, 17 March 2014

Vita-Lea Iron Formula

Multivitamin & Multimineral yang hebat

Makanan tambaham yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vita-Lea diformulasikan khusus dengan  28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Dengan mengamalkan Vita-Lea setiap hari akan membantu :
- Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh
- Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata
- Meningkatkan kekuatan tulang dan system imunisasi
- Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas.

Vita-Lea sesuai diamalkan oleh semua golongan dewasa termasuk:
1. Lelaki & wanita yang sihat dan ingin kekal sihat. Boleh mengamalkan Family Wellness set.
2. Ibu mengandung. Jom lihat apa yang ada dalam set kehamilan.
3. Ibu berpantang. Jom lihat ape yang ada dalam set ibu berpantang di sini.
4. Penghidap kencing manis juga boleh mengamalkan Set sugar control.
5. Pasangan suami isteri yang bermasalah untuk mendapatkan zuriat, Salah satu usaha yang boleh anda cuba ialah dengan mengamalkan set kesuburan ini.

Untuk maklumat lanjut & pembelian, jom hubungi Mama Olin

012-2337598 (Rolin)
Email : mamaolins@gmail.com
FB : Mama Olin's


Family Wellness Set / Set Kesihatan Keluarga

Family Wellness set

1. VitaLea
- Helps to maintain good health. 
- Contains beta carotene that helps to maintain body growth, vision and tissue productions.
- Contains calcium, fosforus with C & D vitamin for bones and teeth health.
- Contains B12 that helps in the production of red blood cell.

Clinically researches have proven by consuming VitaLea consecutively for a year may reduces the risk of getting sick for 65%.
 

2. Bcomplex
Contains 8 types of B vitamin needed by the body. Bcomplex functions as the converter of glucose/sugar to energy. This is very important to ensure our body gets enough energy. Also it is very important to ensure any extra glucose/sugar is not been absorbed to the blood that can caused diebetese. 

Bcomplex also functions as a 'calmer' and anti-stress to ensure you could live in controlled level of stress. 

3. Sustained Release Vitamin C
Vitamin C acts as a protector of body cells from any free radicals to maintain healthy cells. Our body is made of cells.
Hence when cells are healthy, the body is healthy too. 

Vitamin C also promotes the absorbtion of other vitamins. Logically when the body cells are healthy, any other vitamins taken will be easily absorbed by the body. 

4. Energizing soy protein (ESP)
- ESP is a non-GMO source of protein. Protein is the cell's food. Protein gives nutrients to the cell so that the healthy cells can grow and live longer. 
- ESP provides 9 amino acids needed by the body.
- Naturally low fat, lactose and cholestrol free. 

Family Wellness Set

For more info, consultancy and product purchase, please contact Mama Olin. Call now, call now, call nowwww. I'm waiting =)
 
HP : 012-2337598 (ROLIN)
 
 
 

Thursday, 13 March 2014

Apakah keistimewaan ESP Shaklee

Apakah keistimewaan ESP Shaklee :
  • ESP Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur.
  • Protein kacang soya adalah 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda  susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.
  • Kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39; menjadikan ia sangat sesuai juga kepada penghidap kencing manis. G.I yang rendah memecahkan gula perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan anda. Mengekalkan paras gula yang rendah dalam badan anda amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan jangka panjang.
  • ESP adalah rendah lemak, tiada kolesterol. tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.
  • Kandungan protein yang tinggi membantu dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta merupakan komponen utama hormon manusia. Ia juga merangsang fungsi psikologi.
Faedah dan Kebaikan ESP  Shaklee yang utama:

Kekal Muda 
Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajad
Kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki 
Genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

Kulit berseri dan anjal 
Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.

Pemberi tenaga segera 
Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

Memulihkan Pigmentasi 
Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

Memperbaiki Memori 
Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

Antara manfaat ESP untuk golongan ibu adalah:

  • ‘Milk booster’ bagi ibu yang menyusukan anak
  • ‘Energy booster’ bagi ibu hamil, menyusukan anak serta mereka yang ingin menurunkan berat badan
  • Menganjalkan badan menggeleber ibu lepas bersalin
  • Mengembalikan kepejalan otot; membentuk bentuk badan yang cantik
  • Membantu ibu yang ingin re-laktasi
  • Memperbaiki kesan ‘stretch mark’ & luka cesear selepas bersalin
  • Menjadikan kulit anjal, gebu & licin
  • Mengekalkan rasa kenyang berpanjangan bagi yg ingin menurunkan berat badan
  • Memelihara kestabilan hormon wanita
  • Menegang & menganjalkan payudara
  • Mengekalkan awet muda

Apa kata mereka yang telah 'bercinta' dengan ESP Shaklee ini?



Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

📞 012-2337598 (Rolin)
💻 mamaolins@gmail.com
📲 FB : Mama Olin's

How to protect ourselves & our loved ones from the danger of HAZE

Its badly hazy out here in Klang town. Breathing aint feel inhaling air but smoke. The weather is being so unfriendly lately. Thats why we need to protect ourselves and our loved one, especially our family. 

Please ensure you drink plenty of plain water everyday. Make sure you bring along a bottle of water every where you go, so you won't get dehydrated. Dehydrated is dangerous especially during the hazy weather. 

Please don't expose yourself to the haze, in other words, stay indoor and minimize your outdoor activity.

We know that haze contains a lot of micro thingy such as dust, sulfur, carbon monoxide and many more. Its recommended to wash your face and hands oftenly because they are the most exposed area. If possible take bath frequently too. 

Like it or not, you have to start improving your imune system. Its only when your imune system or antibody is strong enough, you would be able to stay healthy and won't get effected by the haze. We in Mama Olin's would strongly recommend you to consume the "Family Wellness set" & "Mighty 3 Gem set" from Shaklee to maintain and improve your health level and keep you dehydrated. 

Family Wellness set

1. VitaLea

- Helps to maintain good health. 

- Contains beta carotene that helps to maintain body growth, vision and tissue productions.

- Contains calcium, fosforus with C & D vitamin for bones and teeth health.

- Contains B12 that helps in the production of red blood cell.


Clinically researches have proven by consuming VitaLea consecutively for a year may reduces the risk of getting sick for 65%.



2. Bcomplex
Contains 8 types of B vitamin needed by the body. Bcomplex functions as the converter of glucose/sugar to energy. This is very important to ensure our body gets enough energy. Also it is very important to ensure any extra glucose/sugar is not been absorbed to the blood that can caused diebetese. 

Bcomplex also functions as a 'calmer' and anti-stress to ensure you could live in controlled level of stress. 

3. Sustained Release Vitamin C
Vitamin C acts as a protector of body cells from any free radicals to maintain healthy cells. Our body is made of cells.
Hence when cells are healthy, the body is healthy too. 

Vitamin C also promotes the absorbtion of other vitamins. Logically when the body cells are healthy, any other vitamins taken will be easily absorbed by the body. 

4. Energizing soy protein (ESP)
- ESP is a non-GMO source of protein. Protein is the cell's food. Protein gives nutrients to the cell so that the healthy cells can grow and live longer. 
- ESP provides 9 amino acids needed by the body.
- Naturally low fat, lactose and cholestrol free. 


Mighty 3 Gem set

1. Energizing soy protein (ESP)
As explained above

2. Mealshakes 
- complete with all the essential vitamins and minerals, contains fiber and lots of proteins.
To increase immune system

- To help improve skin condition and reduce exzema symptoms.

- Help to increase appetite.



3. Performance drink
- It is an electrolyte drinks that helps to maintain body's hydration. The electrolite contained in performance drink produces electric impuls/energy that is used by nerves and muscles in the body 
- It is clinically proven to promote body's hydration better than water
- It helps to produce more energy than any other brands
- It is a source of 'instant' energy that can long last due to it electrolite OPTI-LYTE mixture.
- Tests made to athletes proves performance drink helps body dehydration, maintain sugar level in blood and improves stamina. 
- does not contain artificial coloring and flavour.


For product purchase or inquiry, please feel free to contact Mama Olin's at

✅ 012-2337598 (Rolin)
✅ mamaolins@gmail.com
✅ FB page : www.facebook.com/mamaolins






Wednesday, 12 March 2014

Apa keistimewaan SUSTAINED RELEASE VITAMIN C SHAKLEE?


Sustained release? Apa benda tu? 

Sustained release ialah sifat unik yang terdapat pada vitamin C Shaklee, yang mana ia mempunyai lapisan-lapisan yang akan membebaskan vitamin C secara berperingkat ke dalam badan. Di dalam setiap tablet vitamin C berjumlah 500mg, terdapat lapisan-lapisan yang akan dilepaskan ke dalam badan secara berperingkat, setiap sejam. Maknanya dalam jam yang pertama, 100mg akan dilepaskan. Pada jam yang kedua pula, tambahan 100mg lagi akan dibebaskan, sehinggalah habis kesemua 500mg yang akan memakan masa lebih kurang 5 jam. 

Apa kepentingan sustained release ni? Perlu ke?

Sudah tentulah penting. Kenapa ye? Kerana dengan melepaskan vitamin C secara berperingkat, dapat memastikan ia dapat diserap secara penuh oleh badan. Ini kerana, vitamin C adalah bersifat mudah larut dalam air. Jadi sekiranya kesemua vitamin C dilepaskan ke dalam badan serentak, kebanyakan atau sebahagian besar vitamin C itu akan  larut dalam air di dalam badan kita dan disingkirkan melalui perpeluhan atau air kencing. Jadi, belum sempat pun vitamin C itu diserap oleh badan, ia telah disingkirkan keluar. Membazir kan? Rugi saja makan vitamin. 

Maka itu, dengan melepaskan vitamin C secara berperingkat mengikut jam, hanya sejumlah kecil vitamin C akan dilepaskan dalam satu-satu jam dan dapat diserap oleh badan. Tiada pembaziran di situ =) Jelas murid-murid? Hehehe (berangan jadi cikgu pulak) 

Apa lagi keistimewaannya?

Nak tahu lagi, vitamin C Shaklee merupakan satu-satunya vitamin C yang mempunyai sifat sustained release ini. Sebab itulah ianya istimewa berbanding vitamin C jenama lain. 

Dan anda jugak dapat berjimat dengan sustained release vitamin C Shaklee ini. Kerana di dalam setiap botol mengandungi 180 biji. Dan sehari anda hanya perlu makan 1 biji sehaja. Jadi sebotol vitamin C ini dapat bertahan selama 6 BULAN. Wowww lamanya, biar betul !!! Betul, percayalah =)

Tahukah anda sustained release vitamin C ini boleh mengelakkan anda daripafa terkena demam selsema? Jika anda tanda-tanda dijangkiti demam selsema seperti sakit tekak, bersin dan sebagainya, ambil saja sustained release vitamin C ini dan makan. Tapi ada cara makan yang betul. Nak tau macam mana? Hubungi saya untuk pembelian dan saya akan kongsikan caranya dengan anda. Khidmat konsultansi secara berterusan selepas pembelian diberikan secara percuma =)

📞 012-2337598 (Rolin) 
💻 mamaolin.blogspot.com
 ðŸ“² www.facebook.com/mamaolins
📩 mamaolins@gmail.com

Tuesday, 11 March 2014

Pengalaman saya mengamalkan ESP (energizing soy protein) Shaklee


Ohhh tak pernah cuba ESP? Rugiiii. Jangan lepaskan peluang untuk dapatkan ESP sempena harga runtuh bulan March ini ye. Jimat sangat. Ni produk terlajak laris ni. Hehe

Pengalaman sendiri selepas consume ESP :
✅ Susu badan pekat
✅ Baby cepat kenyang bila minum susu pekat
✅ Susu cepat refill balik. 
Selepas mengepam pun, susu masih ada untuk baby minum
✅ Kulit (especially muka) rasa lebih lembut 
✅ Kulit baby pun lembut & gebu
✅ Bila berat badan turun, badan tidak 'flabby' (menggelebeh) sebab protein dalam ESP membentuk otot

Itu pengalaman saya. Pengalaman anda bagaimana? Jom share kat sini. 

Nak dapatkan ESP? Hubungi saya di 012-2337598 (Rolin)
mamaolins@gmail.com

Thursday, 6 March 2014

Peluang Jana Pendapatan dengan Shaklee

Berangan
Kalau ada masa lapang, saya suka survey-survey rumah dekat Mudah.my. Cantik-cantik rumahnya. Selalu juga berangan duduk kat rumah yang cantik-cantik tu. Duduk di gazebo kat laman, sambil hidangkan air & cekodok untuk suami. Sambil memerhatikan anak-anak main kejar-kejar. Waaaa berangannn..hehe..
Anda pernah berangan macam saya tak? Mesti ramai juga yang selalu masuk Mudah.my untuk survey rumah kan? Memang tak dinafikan design rumah sekarang cantik-cantik belaka. Masalahnya harga pun sangat cantik. Kadang-kadang bila difikir balik, harganya macam tak munasabah. Rumah teres 2 tingkat pun boleh mencecah 900K ke 1M ??? Ya, harga rumah semakin naik,naik dan naik. Tak pernah turun dan tak tau bila akan turun. Kesian kepada golongan pertengahan & rendah. 
Saya selalu bertanya pada diri sendiri mampukah saya beli rumah semahal itu dengan pendapatan saya bekerja sebagai eksekutif di bank terkemuka di Malaysia ni? Ya, yang terkemuka tu bank saja. Namun gaji pekerja biasa seperti saya ni, seberapa lah sangat. Dapat gaji, masuk online banking, klik sana, klik sini untuk bayar bil-bil, ditambah dengan perbelanjaan anak-anak. Tak sampai beberapa hari selepas dapat gaji, baki gaji yang tinggal tak ubah seperti gaji buruh kasar :( Maaf, kenyataan ini bukan untuk menyinggung sesiapa, namun itulah hakikatnya. Walaubagaimana pun, hidup perlu diteruskan. Saya sedar yang saya perlu mencari sumber pendapatan alternatif. Tapi bagaimana?

Minat meniaga
Saya tengok orang yang berniaga ni seronok. Malah saya sendiri pernah membantu mama & ayah saya meniaga di bazaar ramadhan satu masa dulu. Memang seronok. Seronok sebab dapat banyak duit cash. Hehe. Mata duitan betul saya ni. Namun nak meniaga macam tu, mampukah saya? Saya bekerja sepenuh masa. Keluar rumah pagi & balik malam. Waktu bila saya nak meniaga? Kemudian minat saya beralih pula ke perniagaan online. Haa, meniaga online nampak macam senang sikit kan? Duduk depan komputer saja. Tapi nak jual ape? Jual kuih online? Saya tak pandai buat kuih. Jual baju? Jual tudung? Emm macam-macam yang saya fikirkan. Tapi tak mula-mula juga bisnes online saya.

Bisnes Shaklee
Saya dipertemukan dengan Shaklee ketika mengandung anak ke-2 (baca cerita lanjut di sini).
Selepas beberapa bulan menjadi pengguna tegar Shaklee dan sudah merasai keberkesanannya, saya terfikir kenapa saya tidak signup jadi ahli saja. Dapat harga ahli. Banyak beza harga bukan ahli & harga ahli ni. Tanpa berfikir panjang saya terus register sebagai ahli.
Selang beberapa bulan kemudian pula, saya mula terfikir kenapa saya tidak cuba menjual Shaklee ni secara online? Sepertimana saya dipertemukan dengan Shaklee juga secara online. Bukankah saya minat ingin meniaga online? Tapi bagaimana? Ada ke orang nak beli dari saya? Macam mana nak promote kat orang? Kalau orang tak nak beli malu saja ! 
Lama juga saya berfikir macam tu. Fikiran saya negatif saja. Belum cuba dah macam-macam benda negatif saya fikirkan. Entah macam mana satu hari saya nekad juga nak cuba. Saya mulakan langkah pertama saya dengan membina Fan Page Mama Olin's di FB. Entry pertama saya sangat simple sebab tak tau nak tulis apa. Hehe :) Dari sehari ke sehari saya menulis di Fan Page saya, tak disangka-sangka pada pertengahan bulan seterusnya, kak Arnie beritahu saya, saya dapat bonus Shaklee. Aikkk dapat bonus? Macam tak percaya je. Walaupun hanya 2 angka, tapi saya tetap teruja. Hehe. Itulah bonus pertama saya dalam Shaklee. Tak banyak tapi tetap bermakna =) 
Sehingga ke hari ini saya masih meneruskan usaha saya dalam Shaklee. Jumlan bonus semakin meningkat. Alhamdulillah, syukur pada Allah. Sekurang-kurangnya lepas untuk belanja dapur & bekalan pampers & susu anak-anak. Hehe :) Kalau saya tak usaha sendiri boleh ke saya dapat wang sebanyak itu? Nak dapat dari mana? Turun dari langit? 

Peluang anda
Mungkin ramai yang tercari-cari peluang untuk menjana pendapatan sampingan mahupun pendapatan tetap. Apa yang saya berani jamin adalah SHAKLEE MENAWARKAN APA YANG ANDA PERLUKAN. Betul, saya tak tipu. Jumlah bonus anda yang tentukan sendiri. Lebih kuat anda usaha, lebih banyak bonus anda. 
Untuk ketahui apa yang anda bakal dapat melalui bisnes Shaklee, sila baca di sini. 

Kepada yang berminat untuk menyertai kami, peluang anda terbentang luas. Pendapatan sampingan atau tetap 2 angka, 3 angka, 4 angka, 5 angka mahupun 6 angka tidak mustahil !!! Semuanya bergantung atas usaha kita sendiri. 
Kenapa anda perlu join group kami?

✅ Dapat menjana pendapatan sampingan. Amaunnya anda tentukan. 3 angka, 4,5 mahupun 6 angka tidak mustahil. Ramai yang telah berjaya.
✅ Upline yang sangat best yang sentiasa membimbing anda ke arah kejayaan
✅ Kami menyediakan kelas online untuk anda yang sangat sibuk dengan tugas harian. Jadi tiada masalah untuk join kelas. Sambil susukan baby pon boleh dengar kelas

✅ Kami juga menyediakan kelas offline dihujung minggu. Jadi untuk yang mempunyai kelapangan, boleh join untuk tambah ilmu.
✅ Kami menyediakan group FB untuk sebarang pertanyaan, masalah atau testimoni berkenaan produk & bisnes
✅ Tak sempat berFB? Jangan risau kami juga ada group WHATSAPP untuk semua ahli geng kami berhubung & berkongsi ilmu.
✅ Kami akan berkongsi dengan anda bagaimana untuk menjalankan online bisness. Blogging teknik pun kami akan kongsikan.
✅ Yang paling penting, group kami tidak hanya mementingkan keuntungan bisnes semata-mata. Kami amat menitikberatkan keberkatan & keredhaanNya. Our ultimate goal ialah untuk mencari keredhaanNya dalam berbisnes agar dapat meningkatkan ekonomi diri sendiri, keluarga dan seluruh ummah. 


Business online ni tak sesusah yang kita sangkakan. Cuba dulu baru tau. Jangan risau, kami akan tunjukkan bagaimana. Kami juga akan kongsikan pengalaman JUTAWAN-JUTAWAN kami yang boleh anda jadikan rujukan dan pedoman. Anda hanya perlu copy & duplicate saja. P/S : percaya tak ada JUTAWAN kami asalnya hanya seorang pekerja kilang dan tinggal di rumah setinggan? Subhanallah, sungguh besar kuasa Allah. Dengan izinNya dan usaha yang tidak pernah putus asa, beliau mendapat pendapatan sehingga bergelar JUTAWAN melalui Shaklee. 

Kalau seorang pekerja kilang macam beliau boleh berjaya dalam bisnes ini, kenapa ANDA tidak? Jom bersama-sama kita tingkatkan ekonomi keluarga kita. Jika bukan kita, siapa lagi? Nak harapkan orang bantu? Fikirkanlah sendiri. Bak kata Nabil maharaja lawak, Lu Pikir la sendiri. Hehe.

Mari kami tunjukkan caranya. Hubungi Mama Olin di 012-2337598 atau email mamaolins@gmail.com

Jangan risau, tak sombong punye =)



Wednesday, 5 March 2014

Wajah BERSERI & 'GLOWING' secara semulajadi

Hi lovely ladies semua. Mulakan pagi anda dengan senyuman ye, kerana senyuman itu akan menjadikan wajah anda manis & berseri secara semulajadi :)   Cuba tengok gambar baby comel ni. Mesti senyum kan? Haaaa kan manis tu :)



Nak tau tak ada cara lain untuk membantu kulit wajah anda berseri & 'glowing'. Macam mana ye?

Tadaaaaa....
 
 
Ha, inilah rahsianya. Dengan gabungan khasiat yang terdapat di dalam Energizing Soy Protein (ESP), Sustained Released Vitamin C dan Collagen Powder Shaklee dapat membantu menyerlahkan kehalusan, kemulusan dan keremajaan kulit anda. Tapi bagaimana? Jom saya ceritakan. 

ESP 
Sumber protein yang penting untuk membaikpulih tisu dan membina tisu baru. Protein adalah bahan utama untuk menggantikan sel yang rosak atau mati. SEL KULIT DIGANTI SETIAP 24 HARI. 
Badan memerlukan 9 jenis ASID AMINO PERLU yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan perlu diambil daripada diet harian ataupun supplement. 

Sustained Release Vitamin C
Vitamin C adalah bersifat anti-oksida yang berkesan untuk melindungi & menghalang badan dan kulit dari terdedah kepada radikal bebas. Tahukah anda radikal bebas ada dimana-mana? Di dalam udara yang kita sedut, air minuman yang kita minum dan makanan laut yang kita makan misalnya, semuanya terdedah kepada radikal bebas. Jadi dengan mengambil Vitamin C yang cukup, dapat melindungi sel badan kita daripada radikal bebas tersebut.

Keistimewaan Sustained Release Vitamin C Shaklee berbanding jenama vitamin C yang lain, sila baca di sini. 

Collagen Powder Shaklee
Sumber kolagen sangat penting untuk memelihara keanjalan dan keremajaan kulit. Semakin bertambah umur seseorang, keupayaan badan untuk menghasilkan kolagen menurun. Maka sebab itu kolagen perlu diambil daripada makanan atau suplemen. Collagen Powder Shaklee dihasilkan daripada sisik ikan laut dalam yang sangat tinggi kualitinya. Molekulnya yang sangat halus memudahkan dan mempercepatkan kolagen diserap ke dalam badan. Kajian membuktikan dengan pengambilan berterusan selama 8 minggu dapat :
- meningkatkan kelembapan kulit sebanyak 90%
- meningkatkan keanjalan kulit sebanyak 55%
- mengurangkan garis halus & kedutan sebanyak 19%
Dan banyak lagi !!! Maklumat lanjut mengenai Collagen Powder Shaklee di sini

Psssttt, nak tau tak saya sendiri sudah mengamalkan set ini sejak mengandungkan anak kedua, Afliq (kecuali Collagen Powder kerana Collagen Powder hanya boleh diamalkan selepas anak berumur 1 tahun,untuk yang menyusu badan). Dan hasilnya? Ramai yang menegur kulit saya cantik. Ada juga yang tak menyangka umur saya dah menjangkau 31 tahun. Awet muda kata mereka. Hehe.. Alhamdulillah 😊

Anda nak cuba? Saya pasti set ini dapat membantu mengembalikan keremajaan kulit anda. Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan pembelian ya👍. 

012-2337598 (Rolin)
mamaolins@gmail.com
Jemput like FB page saya Mama Olin's.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 



Tuesday, 4 March 2014

Testimoni VIVIX

Jom kita tengok apa kata pengguna VIVIX SHAKLEE. Mereka semua telah merasai kebaikan & khasit VIVIX. 










* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Mahu mendapatkan produk ini? Pertanyaan? Hubungi

012-2337598 (Rolin)

mamaolins@gmail.com


Untuk mengetahui pelbagai TIPS KESIHATAN, jemput ke www.facebook.com/MamaOlins


Monday, 3 March 2014

Kenapa saya jatuh cinta dengan produk Shaklee

Mengandung anak ke-2
Nak dijadikan cerita, semasa hamil anak kedua, Afliq, saya selalu rasa tak sedap badan. Letih,lesu. Mungkin faktor usia. Huhu. Satu lagi masalah saya ketika mengandung ialah HB selalu rendah. Tapi saya tau saya perlu bertindak. Takkan lah saya sanggup menderita menahan kelesuan badan setiap hari. Jadi saya mula Google kalau-kalau ada suplemen untuk mengurangkan masalah saya ni sehinggalah saya berjumpa dengan laman web Genkimomma yang menjual produk Shaklee. Saya nekad nak cuba set trial pack untuk wanita hamil. Bila barang sampai, saya excited nak makan. Set trial pack tu ada VitaLea, BComplex, Vita C & Ostematrik. 


Set hamil, harga set kehamilan shaklee
Set Kehamilan Shaklee

 

Saya amalkan secara istiqamah. Rasa ada perubahan pada diri saya. Dah kurang letih & lesu. Bila trial pack habis, saya nekad beli full set. Kali ini saya tambahkan pula OmegaGuard kerana kandungan sudah masuk second trimester. Bila full set sampai di office,saya susun botol-botol produk tu atas meja. Berderet je sampai kawan-kawan kata saya drug addict. Hehe :) 
Drug addict pun drug addict lah. Asalkan saya rasa sihat. Alhamdulillah, dengan izin Allah dan dengan bantuan produk Shaklee ni, HB saya naik sehingga 11.5 sebelum melahirkan. Fuhhh lega. Kalau HB tak naik nurse kata kena cucuk di bontot !!! Apa yang dia nak cucuk saya pun tak tau. Yang pasti saya tak nak kena cucuk bontot. Sakit woooo !!!
Selepas melahirkan, saya cuba pula set untuk milk booster. Ternyata set ini banyak membantu badan saya kekal cergas untuk menghasilkan susu yang cukup untuk baby. Bila badan sihat, fikiran tenang, minum air cukup, pasti susu yang keluar pun meriah. Alhamdulillah, rezeki untuk Afliq. Lagi entri mengenai set milk booster di sini.


milkbooster, set berpantang
Set Berpantang Milkbooster
 

Kemudian bila Afliq dah menjangkau 8 bulan, saya mula berangan-angan nak kurus pula. Bukan nak kurus sangat, cuma nak kurangkan beberapa kilo berat badan degil yang segan sangat nak turun selepas beranak ni. Jadi saya cuba Set slimming untuk ibu menyusu pula. Sebenarnya saya tidak perasan pun perubahan pada diri. Tapi kawan-kawa office yang banyak menegur saya dah kurus. Hehe :) Bila saya timbang berat, yehuuuuuuu !!!! Melompat saya tengok angka di timbang tu. 47kg. Woww, tu berat saya semasa anak dara. Emmm berkesan jugak produk ini. Jadi saya nekad untuk terus mengamalkan set ini untuk mengekalkan berat & bentuk badan saya. Sekarang sedang berusaha untuk tone up badan pulak. Hehe. 

Set Slimming Ibu Menyusu


Kalau anda nak dapatkan mana-mana set atau produk Shaklee, jangan segan hubungi saya ye. Saya pasti akan memberikan konsultansi cara pemakanan & jadual pemakanan suplemen yang betul. Untuk yang nak kuruskan badan, saya akan kongsikan juga tips pemakanan yang sihat untuk anda cepat turunkan berat badan. Hubungi saya di : 
012-2337598 (Rolin)
mamaolins@gmail.com
Jemput like page Mama Olin's di www.facebook.com/mamaolins