Thursday, 30 October 2014

5 Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee

Ada padi kerja jadi,
Ada beras kerja deras, 
Ada Shaklee hidup menjadi-jadi !!!! Weeeeee!!!!


Hidup menjadi-jadi dengan Shaklee

Eh best sangat ke jadi ahli Shaklee? Of course!! Meh nak cerita.


Shaklee ada BIG SALE setiap bulan!

1. Jimat
Kalau sebut jimat, ramai yang akan tanya "diskaun berapa banyak?". Anda jimat 25% daripada harga pasaran. Penjimatan sepanjang hayat. Setiap bulan, ada promosi untuk produk tertentu. Bila dah promosi, mesti la lagi jimat. Buy 6 FREE 1. Dah macam SOGO, asyik ada SALE je. Shaklee pun banyak SALE tau!!!



Ada sesapa tak suka bonus? 

2. Pelbagai bonus
Ni lagi best. Kalau company saya bekerja, bonus setahun sekali. Tapi bonus Shaklee tiap-tiap bulan. Tengah bulan pulak tu. Tengah-tengah sengkek duit gaji dah abis, dapat bonus Shaklee. Ada juga Car Bonus dan Convention trip.  Ada pakej Umrah dan pakej luar negara seperti Italy, US dan banyak lagi. 


Ramai kenalan dalam Shaklee

3. Ramai kenalan
Dengan join Shaklee, kita dapat kenal ramai orang dari serata dunia. Yang sakit, yang sihat, yang kaya, yang hidupnya melarat dan ramai lagi. Perkenalan ini sedikit sebanyak dapat dijadikan iktibar hidup. Yang best dalam Shaklee ni, leadersnya tak sombong. Baik-baik, manis-manis, comel-comel belaka. Tak caya, cuba tengok leader kami Kak Arnie, Kak Norita, Kak Yati, Tuty, Yana, Oja dan ramai lagi la. Semua sudi berkongsi rahsia kejayaan mereka. Apa lagi, sedut la aura mereka!!!!


Kesihatan, rezeki yang tidak ternilai

4. Kesihatan
Sedar tak kesihatan adalah REZEKI dari Allah yang tidak ternilai. Tak guna banyak duit kalau terlantar sakit. Akhirnya duit habis untuk belanja perubatan sahaja. Ada orang cakap, "Alah, aku tak makan suplemen pun sihat. Kesihatan Allah yang bagi, bukan suplemen yang bagi". Saya setuju 100% dengan kenyataan "kesihatan datang dari Allah". Tapi kite perlu berusaha memelihara dan meningkatkan kesihatan. Caranya, amalkan pemakanan sihat, senaman, dan mengamalkan suplemen yang betul. Bak kata omputih live a healthy life style. 



D.U.IT

5. D.U.IT
Hishh mata duitan betul Mama Olin ni, asyik cerita pasal duit je!!!!! Sabarrr, D.U.IT yang saya maksudkan ialah DOA, USAHA, dan INGAT TUHAN. Inilah elemen yang sangat ditekan dalam group Shaklee kami. Usaha, doa dan bertawakal kepadaNya harus seiring, itu pesan leaders kami.

Alang-alang mandi biar basah, Alang-alang berminyak biar licin, Alang-alang join Shaklee biar jadi JUTAWAN!!!

Berminat untuk menyertai kami? Cepat hubungi Mama Olin sekarang di 012-2337598

Tuesday, 28 October 2014

Cara Hilangkan Parut Jerawat

Harimau mati meninggalkan belang, Jerawat mati meninggalkan parut !!! Oi parut hodoh, apa kau buat kat muka aku? Gi main jauh-jauhhhh!!!!

Kalaulah semudah itu boleh menghalau parut jerawat kan bagus? Tapi jangan risau, ada banyak cara untuk hilangkan parut jerawat tau. Jom kita cuba :)


Cara hilangkan parut jerawat

1. Belah daun lidah buaya, ambil lendirnya. Eh, tak payahlah geli. Lendir lidah buaya tu macam jelly je. Sapukan lendir lidah buaya ke muka, buat macam mask. Biarkan sehingga 20 minit, basuhkan dengan air suam.

2. Kisarkan timun (ambil bahagian hujung/pangkal timun pun boleh). Sapukan di muka, biar selama setengah jam. Basuh muka dengan air suam.

3. Tumbuk kulit kayu manis sehingga menjadi serbuk. Campurkan serbuk tu dengan air atau madu. Sapukan ke muka. Biar hingga kering, bilas dengan air suam. 

Sejujurnya saya tak pernah cuba petua-petua ni. Tapi kawan rapat dan sepupu ramai yang dah cuba. Mereka kata memang berkesan!!

Nak tau kenapa parut jerawat terjadi? Sebabnya uollss suka gatal tangan gi picit-picit jerawat tu kan?? Eyy jangan tak mengaku.. Bila korang picit jerawat, sel kulit di sekeliling tu jadi rosak dan meninggalkan parut warna gelap.

Kalau malas nak guna cara tradisional kat atas tu, cara moden pun ada. Main telan-telan je:)

Vitamin E complex, boleh ditelan atau sapu pada parut. Kalau nak sapu, kena cucuklah kapsul vitamin E tu. Pastikan jerawat sudah betul-betul kering, baru sapukan vitamin E. 


Vita-E Complex

Kebaikan vitamin E Shaklee

Vitamin C ni konpem kena telan, takleh main sapu-sapu ye:) Vitamin c ialah unsur penting yang membina kolagen kulit. Sebab tu ia dapat membantu memperbaiki dan membina sel kulit baru (sumber)


Sustained Release Vitamin C


ESP pula sebagai sumber protein, penting dalam penghasilan sel kulit baru. Kalau korang nak tau, orang yang kekurangan protein, kulitnya kusam, berkedut, kurang anjal dan parut sukar hilang. Secara logiknya, kalau kulit baru tidak terbentuk, macam mana parut nak hilang. Faham kan?


ESP menyediakan 9 asid amino perlu yang sangat perlu untuk pembentukan kulit baru


Collagen Powder
Kolagen berfungsi sebagai simen yang melekatkan sel-sel badan termasuk sel kulit. Apabila simennya kuat, ikatan antara sel kulit menjadi kuat. Kulit yang berparut mempunyai ikatan sel yang lemah. Maka ia memerlukan kolagen untuk menguatkan ikatan sel. 


Flawless Skin set untuk kulit yang sihat dan berseri. Juga berkesan menghilangkan parut

Jom cepat hubungi Mama Olin di 012-2337598 sekarang. Promosi harga runtuh ESP tinggal 2 hari sahaja. Jangan ketinggalan.

Cabaran Blogging bersama GenkiMomma, Sinergi Vitamins, Umi's Vits Store, MyNutrisi

Sunday, 26 October 2014

Vitamin Shaklee Kesukaan Saya


My hero is loving Shaklee :)

Mengimbau kenangan sewaktu mengandungkan Afliq.... (Chewaaah, ayat intro macam novel daaa..)

Waktu tu umur saya 30 tahun. Mungkin sebab dah masuk 3 series, saya rasa sangat letih, lesu, penat, rasa nak tidur je sepanjang hari. Itulah rasanya. Nak berjalan pun tak mampu laju-laju. Jalan macam kura-kura. Sebab itulah saya berusaha mencari suplemen untuk meningkat kesihatan. Cerita mengenai set kehamilan yang saya amalkan disini.

Nak tahu, yang paling saya suka ialah OSTEMATRIK kerana badan rasa ringan semasa bangun tidur. Tidur lebih lena, bangun lebih segar. Kalau tidak, nak bangun pagi bukan main payah. Lagi satu yang best, pagi-pagi selepas sarapan, senang betul nak 'membuang'. Saya memang ada masalah sembelit terutama semasa hamil. Seksanya nak membuang. Masa mengandungkan Auni (anak sulung), setiap kali checkup, saya mengadu mengenai masalah sembelit. Doktor hanya suruh banyakkan makanan berserat. Tapi selepas amalkan Ostematrik, masalah sembelit selesai..fuhh legaaa...

Sembelit saya takde lah sampai tahap macam ni. Hehe

Ostematrik.. Oh I Love it !!!!

Selepas bersalin, saya amalkan SET MENYUSU dan ESP pula. Alhamdulillah anak saya bebas jaundice dan susu saya cukup malah lebih untuk keperluan Afliq. Sangat berbeza sewaktu menyusukan Auni dulu. Susu ibarat kais pagi, makan pagi. Percaya tak sewaktu menyusukan Afliq, susu saya pada mulanya hanya sebanyak sesudu kecil. Kalau nak tau bagaimana susu badan saya meningkat sehingga 13 oz sekali pam, jom baca sini.

Saya juga sangat sukakan OMEGA GUARD kerana saya boleh berkongsi dengan anak-anak. Sewaktu mengandung, saya ada masalah susah bernafas sewaktu hendak tidur kerana batuk-batuk. Saya terpaksa tidur duduk =( Apabila saya amalkan Omega Guard, Alhamdulillah masalah batuk dan sesak nafas selesai. Anak-anak saya telah saya berikan Omega Guard sejak mereka setahun lebih. Elok je mereka kunyah kapsul ni, walaupun ada bau hanyir sedikit. Omega Guard membantu mengelakkan dan mengurangkan masalah kahak mereka.


Buah hati saya Auni & Afliq gemarkan Omega Guard dan set anak sihat pintar


Yang super duper best sebab dah berjaya menguruskan saya, pastinya ALFALFA dan LECITHIN. Tak sangka, dengan pengambilan yang konsisten, saya berjaya kurangkan berat badan ke berat sewaktu anak dara..Wewitt =) Tapi pemakanan kena control jugak la ya. Bukan makan ikut sedap tekak je. 


Gambar ni sewaktu training Zero to Hero bersama kak N. Kurus tak saya? Hehe perasan :)

Inilah set slimming bajet kesayangan saya

Kalau nak tahu, semua suplemen di atas masih saya amalkan sehingga kini. Ada banyak lagi yang saya suka, lain kali saya cerita lagi ya =)

Pada saya sangat berbaloi amalkan suplemen Shaklee kerana keberkesanannya. Yang penting kena konsisten dan jangan la gelojoh nak dapatkan hasilnya. Jom hubungi  Rolin a.k.a Mama Olin di 012-2337598 untuk pembelian dan konsultansi percuma.

Cabaran blogging bersama GenkiMomma, Kedai Nutrisi, Awesome Vitamins dan Aie Sarang

Friday, 24 October 2014

Destinasi Percutian Idaman Saya

Saya ni kalau disuruh berangan memang no.1 :) Macam-macam angan-angan yang difikirkan. Orang kata berangan tu bagus kerana dapat dijadikan motivasi untuk terus berusaha mengejar apa yang dicita. Jadi, mari kita terus berangan. Hehe :)

Salah satu angan-angan saya ialah untuk bercuti mengelilingi dunia. Nak tengok tempat orang, nak merasa hidup di sana dan menjalani kehidupan seharian di tempat orang. Pasti satu pengalaman yang sangat berbeza kan? 

Paling utama saya mahu menjejakkan kaki ke tanah suci. Kalau boleh nak bawa semua ahli keluarga saya termasuk suami, mama, ayah, anak-anak, abang & keluarganya ke sana. Beribadat disamping keluarga tersayang pasti menyeronokkan. Bolehlah saya ceritakan kepada anak-anak kisah nabi dan tunjukkan kepada mereka tempat-tempat bersejarah di sana. Boleh juga kami naik unta :) Auni dan Afliq pasti suka kerana mereka memang sukakan binatang.




Yang kedua, saya teringin ke New Zealand, to be specific North Island, tempat penggambaran filem Lord of The Ring dan The Hobbit. Saya nak cari Hobbit kat sana :) View kat sana, phewww memang breath taking. Meh layan gambar. (gambar credit to : instagram Nurulism).








Seterusnya saya berangan untuk ke Amsterdam pula. Kat Amsterdam ni ada water village yang sangat cantik dan bersih. Untuk bergerak dari satu tempat ke tempat lain, perlu menaiki bot. Keadaan nampak seperti perkampungan yang sangat damai dan tenang. Rumah-rumahnya kecil dan comel, tapi menarik. Best betul kalau boleh ke sana. 





Haaa, cantik kan tempat-tempat ni. InshaAllah kalau ada rezeki, tempat-tempat inilah yang akan saya jejaki. Atas sebab ini jugalah saya serius berkecimpung dalam bisness Shaklee. Saya nak kumpul duit banyak-banyak untuk bawa keluarga melancong ke destinasi percutian idaman saya. Ya, bukan mudah nak senang dan kaya dalam Shaklee. Tapi dalam Shaklee, memang boleh kaya. Kenapa saya yakin? Kerana ianya terbukti dengan lahirnya ramai jutawan muda dalam Shaklee. Kalau mereka boleh, mengapa tidak saya. 

Jika anda juga berangan-angan untuk melancong dan kaya seperti saya, jom sertai keluarga besar kami. Keluarga kami akrab dan saling membantu. Anda tidak akan ditinggalkan sendirian terkapai-kapai dalam bisnes ini. Lagi best, bisnes kami sememangnya mesra kanak-kanak. Jadi memang sesuai untuk para suri rumah membantu meningkatkan ekonomi keluarga. Kini suri rumah dapat jana pendapatan yang lumayan hanya dari rumah. 

Untuk cara mudah menyertai kami, hubungi saya Rolin a.k.a Mama Olin di 012-2337598. Saya akan uruskan segala urusan pendaftaran dan membimbing anda berjaya dalam bisnes ini. 

Cabaran blogging bersama GenkiMomma, Mama Olin, Ratu Nutrisi dan BestieSheTeen
























Wednesday, 22 October 2014

Kebaikan Set Penyusuan Shaklee

Zaman sekarang ni, macam-macam produk dipasaran yang menjanjikan dapat membanyakkan susu ibu. Maka ramai ibu yang membeli produk-produk tersebut dan meletakkan harapan setinggi gunung agar produk tersebut dapat menambahkan susu ibu. 

Namun ramai ibu yang tidak sedar dan tidak faham prinsip asas penyusuan ialah supply and demand. Jika demand bertambah, supply juga akan bertambah. Payudara perlu disimulasi setiap 2 jam dengan cara memberikan direct feeding atau mengepam payudara. Tanpa simulasi yang berterusan, otak akan kurang mendapat signal untuk menghasilkan susu, maka susu akan kurang dihasilkan. 

Produk suplemen adalah sebagai satu ikhtiar untuk memberikan kesihatan yang terbaik kepada ibu. Bila ibu sihat dan mendapat nutrien terbaik, barulah susu dapat dihasilkan dengan lebih banyak. 

Saya amat meyakini set penyusuan Shaklee kerana dengan izin Allah, saya dipertemukan dengan set penyusuan ini. Melaluinya saya dapat menghasilkan cukup susu untuk hero saya, Afliq. Afliq mendapat full breastfeed sehingga umurnya setahun 8 bulan. Kemudian barulah saya campurkan dengan susu formula. Namun sehingga kini (umur Afliq 2 tahun 2 bulan), Afliq masih menyusu badan. Hehe..terlajak sudah..(saya akan berusaha untuk wean-off nanti..InshaAllah dalam masa terdekat). Cerita mengenai menyusukan Afliq di sini. 

Ini adalah pengalaman dan sharing ikhlas dari saya mengenai set ini.

Set Penyusuan Shaklee

Set ini membantu memulihkan kesihatan saya dengan cepat selepas bersalin. Zink  membantu mengeringkan luka dengan cepat. 

Ia juga memberikan tenaga berpanjangan kepada saya. ESP adalah sumber protein, membantu memberikan tenaga dan rasa kenyang berpanjangan. Saya memang perlukan tenaga kerana perlu berjaga malam untuk susukan Afliq dan mengepam. Ya, saya bangun setiap malam sekitar jam 3 pagi untuk mengepam. Memang meletihkan. Tapi dengan bantuan set penyusuan Shaklee, saya dapat melakukannya.  

Set ini juga membantu memekatkan susu dan mempercepatkan susu refill selepas direct feed atau mengepam. Yang bestnya, bila susu pekat, bayi akan cepat kenyang :)

B-complex membantu ibu sentiasa bertenang. Ibu bersalin dan menyusu tidak boleh stress kerana stress akan membantutkan penghasilan susu ibu. 

Alhamdulillah, perjalanan menyusukan Afliq berakhir denga jayanya dengan bantuan set penyusuan Shaklee. 


Afliq, si hero yang masih tak mahu wean-off :)


Nak dapatkannya? Hubungi saya di 012-2337598 (Rolin aka Mama Olin). Konsultansi PERCUMA dan BERTERUSAN untuk semua pelanggan Mama Olin. 

Cabaran Blogging bersama GenkiMomma, My Info Vitamin, VitaMoon, My Fresh Vita

Monday, 20 October 2014

Cara Dapat Keahlian Shaklee Percuma

Ramai yang sudah tahu Shaklee merupakan satu fenomena sekarang ini kan? Sebab apa? Tentulah sebab ramai yang sudah mengetahui dan merasakan keberkesanan produk-produk Shaklee. Tengok sajalah banyak sungguh koleksi testimoni pengguna produk Shaklee. 

Selain itu, ramai juga yang telah sedar, Shaklee menyediakan platform untuk menjana pendapatan sambilan atau pendapatan tetap. Sudah ramai yang berjaya menjana pendapatan yang stabil dengan Shaklee. Ramai juga yang sudah bergelar jutawan. 

Anda tahu tak, ada cara bagaimana untuk mendapatkan keahlian Shaklee secara percuma. Percuma? Bagaimana? Haa, ada beberapa cara untuk anda mendapatkan keahlian percuma Shaklee.

Keahlian PERCUMA Shaklee

Cara #1 : Buat pembelian produk Shaklee sebanyak 200 uv (bersamaan dengan lebih kurang RM680). Antara cadangan set produk yang boleh dipilih ialah :

Pilihan 1 : Set breastfeeding ( milkbooster) & set anak pintar
Set ini mengandungi :
- VitaLea
- B-complex
- Sustained Release Vitamin C
- Ostematrik
- Energizing Soy Protein (ESP)
- Alfalfa Complex
- Mealshake
- Omega Guard
- Chewable Vitamin C

 +


Pilihan 2 : 3 kotak Collagen Powder

Collagen Powder


Pilihan 3  : 2 botol Vivix

Vivix
Pilihan 4 : Set badan langsing & wajah menawan. 
Set ini mengandungi :
- Cinch Shake
- Cinch Tea
- Herblax
- Alfalfa Complex
- Lecithin
- Omega Guard
- Collagen Powder

Yang saya sebutkan di atas hanyalah antara set yang dicadangkan. Ada banyak lagi set yang sesuai untuk keperluan anda. 

Cara #2 : Promosi bulanan. Shaklee juga ada menyediakan promosi pada bulan-bulan tertentu di mana dengan sebarang pembelian produk, akan diberikan ganjaran keahlian PERCUMA. Sebagai contoh untuk bulan Oktober 2014, anda boleh mendapatkan keahlian percuma dengan setiap pembelian 6 canister ESP. Bukan itu sahaja, anda juga akan dapat 1 canister ESP secara percuma. Anda jimat hampir RM200!!! Yang paling best, anda akan dapat cash bonus pada bulan berikutnya. 

Nak tahu apa keistimewaan menjadi ahli Shaklee?

1. Dapat membeli produk dengan harga DISKAUN sehingga 30%. 

2. Mendapat ganjaran CASH BONUS 

3. Berpeluang mendapat ganjaran CAR BONUS.

4. Berpeluang menunaikan UMRAH atau PERCUTIAN LUAR NEGARA yang ditanggung sepenuhnya oleh Shaklee. 

5. Berpeluang menjana pendapatan bulanan sehingga 6 angka.

Best tau jadi ahli Shaklee. Tak kiralah untuk makan sendiri atau untuk jana pendapatan. Jom sertai kami. 

Hubungi Mama Olin di 012-2337598 atau email ke mamaolins@gmail.com

Saturday, 18 October 2014

Petua Hilangkan Demam Selsema dengan Cepat

Tempat anda berjerebu tak sekarang? Di tempat saya di Klang ni, waktu pagi memang biasanya berjerebu dan panas. Tapi waktu petang, hujan lebat pula. Siap dengan guruh dan kilat sabung-menyabung. Dalam keadaan cuaca yang tak menentu seperti sekarang, wabak penyakit sangat mudah menular. Penyakit paling 'popular' sudah pastinya demam selsema. 

Saya memang sangat risau kalau anak-anak saya sudah mula menunjukkan tanda-tanda demam selsema seperti bersin dan hidung tersumbat. Untuk keluarga dan anak-anak saya, saya kurang gemar memberikan ubat-ubatan kerana kebanyakannya mengandungi 'dadah'. Jadi saya lebih gemar memilih suplemen dari sumber semulajadi, semestinya produk Shaklee. 

Bila simptom selsema mula menjelma, saya pasti akan ambil Nutriferon. Nutriferon berfungsi untuk meningkatkan imunisasi badan dalam masa 2-3 hari. Rasa Nutriferon ni sedap, anak-anak saya pun suka sampai berebut-rebut :) Nutriferon diekstrak daripada 4 tumbuhan semulajadi yang mempunyai fungsi tersendiri.

1. Biji labu : menggalakkan penghasilan interferon dalam tubuh dan menentang radikal bebas

2. Benih plantago : mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sistem imun

3. Bunga Honeysuckle Jepun : menentang kuman dan virus

4. Bunga Safflower : menghasil dan memperkuat keupayaan memusnahkan virus dan kuman.


Kandungan Nutriferon

Saya juga akan ambil Sustained Release Vitamin C. Biasanya saya akan ambil 2 biji kerana semasa selsema, badan kita perlukan lebih vitamin C. Untuk anak-anak pula, saya pastikan mereka mengambil Chewable vitamin C. Pengambilan vitamin C penting untuk meningkat antibodi.


Sustained Release Vitamin C

Penghidap demam selsema juga perlukan banyak air untuk mengelakkan dehidrasi yang dapat menyebabkan kelesuan. Saya biasanya akan bancuhkan Performance Drink dalam jag dan simpan di dalam peti sejuk untuk dijadikan minuman harian. Apabila badan kekal terhidrat, proses penyembuhan akan lebih cepat berlaku. 

Performance Drink

Omega Guard juga bagus untuk memanaskan badan penghidap demam selsema. Pengalaman saya sendiri, apabila saya ambil Omega Guard, badan saya rasa lebih warm dan selsema cepat hilang. Kalau menghidap demam selsema beserta batuk berkahak, elok juga amalkan Omega Guard kerana ia sangat bagus untuk membantu mencairkan kahak.


Omega Guard

Garlic complex sangat terkenal sebagai antibiotik semulajadi. Jadi ketika demam selsema, adalah sangat penting untuk kita amalkan Garlic Complex untuk menentang bakteria dan virus. 

Garlic complex

Itulah antara suplemen yang saya dan keluarga amalkan untuk mempercepatkan proses penyembuhan akibat demam selsema. Pilihan saya pastinya Shaklee, semulajadi, selamat dan halal. 

Jom dapatkan produk Shaklee dan konsultansi percuma dari Mama Olin. Hubungi kami di 012-2337597 atau email ke mamaolins@gmail.com.Apa kata kurangkan kebergantungan keluarga kita terhadap antibiotik. Pilihlah antibiotik semulajadi dari rangkain produk  Shaklee. 

Thursday, 16 October 2014

Menu Diet Sarapan Pagi Popular

Rata-rata rakyat Malaysia jarang mengambil sarapan kerana tidak tahu kepentingan sarapan. Ramai juga yang membuang terus sarapan daripada jadual pemakanan harian mereka kerana menyangka mereka mudah menguruskan berat badan. Mereka SALAH!!!
Tips sarapan Kevin Zahri

Keburukan paling utama meninggalkan sarapan ialah metobolisme badan akan menurun kerana badan yang tidak mendapat tenaga pada waktu pagi akan cuba untuk menyimpan tenaga simpanan dengan mengurangkan metobolisme. Akibatnya, produktiviti akan berkurangan dan rasa cepat penat kerana pembakaran kalori kurang berbanding jika mengambil sarapan.
"Tapi saya tak sempat nak sarapan la. Pagi-pagi nak siapkan anak-anak, nak berkejar ke pejabat lagi. Macam mana nak sarapan?"

Jom kami kongsikan panduan mudah sarapan dari Kevin Zahri :)
  1. Makan secepat mungkin.
  2. Dapatkan sumber karbohidrat yang berserat.
  3. Pastikan ada sumber protein yang baik.
  4. Jumlah kalori lebih kurang DCR bahagi bilangan hidangan sehari. Contoh: Kalau DCR anda 2000kcal dan anda makan 5x, maka jumlah kalori untuk sarapan dalam 400kcal. (DCR : jumlah kalori yang diperlukan seseorang dalam sehari).

“Paling penting setiap individu tahu keperluan kalori mereka sendiri kerana setiap orang berbeza keperluannya berdasarkan berat, tinggi, umur dan jantina,” - Kevin Zahari

Sarapan tidak penting berdasarkan jenis makanan kerana apa yang penting adalah kandungan khasiatnya. Nak tau apa menu sarapan popular yang mudah, ringkas, berkhasiat?

1. Roti bakar dengan mentega kacang. 

Roti bakar dengan mentega kacang


2. Telur separuh masak

Telur separuh masak


3. Emping jagung dan susu rendah lemak

Emping jagung dan susu rendah lemak


4. Sandwich tuna

Sandwich tuna


5. Biskut tinggi serat dan minuman Mighty 3 gems. Untuk saya, biasanya saya akan campurkan air suam + energizing soy protein (ESP) + Meal Shake + Performance drink. Gabungan yang sangat mengenyangkan, berkhasiat dan yang penting, sedap!!!


Minuman Mighty 3 gems
  • ESP ~ Soy Protein Isolate Powder merupakan minuman rendah lemak, non-GMO dan mempunyai kandungan protein yang lengkap dengan kandungan 9 asid amino perlu dan 14 gram protein soya bagi setiap hidangan. Di samping rasanya yang enak ia juga dapat memberikan tenaga pada tubuh dengan protein soya yang berkualiti tinggi.
  • Meal Shake ~ memberikan 19 mineral dan vitamin yang penting untuk tubuh dan ia amat perlu bagi proses tumbesaran dan mengekalkan kesihatan.
  • Performance Drink ~ mengandungi proprietari elektrolit OPTI-LYTE dengan campuran unik karbohidrat yang membekalkan tenaga segera dan berkekalan untuk menyokong penghidratan optimal.
Jom amalkan sarapan sihat setiap hari. Untuk dapatkan set Mighty 3 Gems, hubungi Mama Olin di 012-2337598 atau email ke mamaolins@gmail.com